donderdag 19 september 2013

Beste buren...

Zoals jullie gemerkt hebben tijdens de meeting vanavond lopen de gemoederen vrij hoog op. Ik denk dat we ons niet al te veel zorgen hoeven te maken over de deadline die de gemeente heeft gesteld. Hier gaan ze volgens mij wel coulant mee om. Wat wel belangrijk is is dat we zo snel mogelijk het een en ander gaan regelen.

Wat ons plan is:

1. Mensen die interesse hebben laten hun gegevens achter via het contactformulier aan de zijkant (DOE DIT ZSM maar uiterlijk eind volgende week 26 september om 23:59, de week daarop kan dan de onderhandeling beginnen) . Belangrijk zijn de volgende punten:

  • Welk type huis heb je? Woon je in een hoekhuis of in een rij? De offertes zijn opgevraagd voor het type huizen van de Schans welke langs het fietspad liggen. Deze zijn qua bouw nagenoeg gelijk. Het is mogelijk dat er voor sommige huizen een hogere prijs gevraagd wordt. Als iedereen dit even meldt, kunnen we kleinere groepen maken. 
  • Besef dat de koof naast de meterkast open moet! Het beste kun je dit uiteraard zelf doen.
  • In de keuken moet de monteur achter de keukenkastjes/ het fornuis kunnen komen daar waar de gasleiding uit de vloer/muur komt. Zorg dat dit geregeld is!
  • De kruipruimte moet vrij en droog zijn. Dit kun je zien door gewoon een kijkje te nemen onder het luik in de gang. Kijk met een zaklampje of het droog is onder de keuken.

2. Het aantal aanmeldingen wordt besproken met de aannemers ( sommige aannemers willen maar een beperkt aantal huizen doen).  Dit zal in de week van 29 september gebeuren.

3. De prijzen worden hier gepubliceerd in dezelfde week en iedereen mag kiezen voor welke hij/zij kiest. De keuze moet wel in de eerste week van oktober gemaakt zijn.
De kans is groot dat er prijsverschil ontstaat omdat de goedkope aannemers minder capaciteit hebben. Hiervoor geldt wat ons betreft, wie het eerst komt, het eerst maalt. Uiteraard is het doel gezamenlijk een goede prijs te krijgen. Wees niet teleurgesteld wanneer dit niet lukt.

4. De aannemers worden achteraf bekend gemaakt in de mail om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Als je suggesties hebt hoor ik dit graag (snel)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten