donderdag 26 september 2013

Bedankt voor het inschrijven!

Beste buren,

bedankt voor het enorme aantal inschrijvingen! Er zijn al gesprekken geweest met mensen uit De Stelling om hun ook mee te laten delen in ons collectief. Vanavond worden deze afgerond, waarna de uiteindelijke prijs vast zal staan voor het basiswerk.
Graag wil ik mensen er op wijzen dat het ook mogelijk is opmerkingen op het blog zelf te plaatsen als reactie op de geplaatste berichten. Hierdoor kun je eventueel een discussie voeren met je buren en/of de aannemers zelf. 
We zijn momenteel ook nog in gesprek met mensen van de gemeente om een eventuele eindinspectie uit te voeren bij de eerste vervangingen zodat we zeker weten dat het werk goed gedaan is.

Extra informatie

Beste buren,

De laatste offerte is binnen en de prijzen zullen deze week in je mailbox terecht komen mits je je aangemeld hebt (de deadline is vanavond 2359!). Een aantal aandachtspunten:


  • De prijs is bepaald op het vervangen en aansluiten van de leiding naar de keuken en een aansluiting naar de bovenverdieping (in een aantal gevallen). Dus zoals op de eerder gepubliceerde fotos staat.
  • De kruipruimte mag absoluut niet vochtig zijn ivm arbo regels. Als er water in staat bestaat de kans dat de installateur onverrichter zaken naar het volgende adres gaat. 
  • We moeten nog aangeven wanneer de werkzaamheden het beste uitkomen zodat de installateur een planning kan maken. Hier hoor je nog meer van. Hierdoor kunnen we kostenvoordeel behalen.
  • Er worden 3 prijzen genoemd. Maak AUb direct een keuze op het moment dat je de mail hebt gelezen. Ik vermoed dat het niet zo een lastig dilemma zal zijn. Zeker als je naar de prijzen en de voorwaarden kijkt.

De reden dat wij vragen om een snelle keuze is zodat de werkzaamheden snel kunnen beginnen. Zoals eerder genoemd is de prijs afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De eerste aanmelder zal moeten wachten op de laatste om de prijs zeker te stellen.

maandag 23 september 2013

Nog een iets andere meterkast


Hier zal er nog wat extra werk zijn of in elk geval iets anders te werk gegaan moeten worden. Bijvoorbeeld door de koof van binnen open te zagen. Of natuurlijk gewoon de koof openmaken.

zaterdag 21 september 2013

Afdoppen?

Een oplettende buur stuurde mij een mail met de vraag of een afgedopte leiding ervoor zorgt dat je uitgezonderd wordt door de gemeente. Volgens mij is het antwoord vrij simpel, namelijk dat er gewoon geen gas onder de vloer mag komen. Dus prima als het gas in de meterkast al afgedopt is, voordat de leiding de vloer in gaat. Als de leiding in de keuken afgedopt is, is het een probleem.

Dit is hoe het er bij mij in de meterkast en in de koof uitziet.

Zoals in de onderste plaatjes te zien is, loopt de leiding de vloer in en gaat hij onder de vloer de koof in, maar ook richting de keuken. Er zal dus ergens een T-stuk in de vloer zitten. Volgens mij betekent dit dat het volgende gedaan moet worden (in mijn situatie, standaard rijwoning op de Schans):
  1. leiding afsluiten en afzagen (in de koof moet de leiding ook doorgezaagd worden)
  2. gat door de vloer boren
  3. met een t-stuk richting de koof en daar met een hoekstuk weer aansluiten
  4. een nieuwe leiding op het andere aansluitpunt van het T-stuk
  5. Deze leiding moet door de vloer in de kruipruimte richting de keuken lopen
  6. vanuit de kruipruimte een gat boren in de keukenvloer (achter de kastjes uiteraard)
  7. de leiding vanuit de kruipruimte de keuken in leiden
  8. In de keuken het gasfornuis op de nieuwe leiding aansluiten
Het lijkt mij een relatief simpele klus die geen 400 euro rechtvaardigt. Mocht ik iets missen hoor ik het graag! 




donderdag 19 september 2013

Beste buren...

Zoals jullie gemerkt hebben tijdens de meeting vanavond lopen de gemoederen vrij hoog op. Ik denk dat we ons niet al te veel zorgen hoeven te maken over de deadline die de gemeente heeft gesteld. Hier gaan ze volgens mij wel coulant mee om. Wat wel belangrijk is is dat we zo snel mogelijk het een en ander gaan regelen.

Wat ons plan is:

1. Mensen die interesse hebben laten hun gegevens achter via het contactformulier aan de zijkant (DOE DIT ZSM maar uiterlijk eind volgende week 26 september om 23:59, de week daarop kan dan de onderhandeling beginnen) . Belangrijk zijn de volgende punten:

  • Welk type huis heb je? Woon je in een hoekhuis of in een rij? De offertes zijn opgevraagd voor het type huizen van de Schans welke langs het fietspad liggen. Deze zijn qua bouw nagenoeg gelijk. Het is mogelijk dat er voor sommige huizen een hogere prijs gevraagd wordt. Als iedereen dit even meldt, kunnen we kleinere groepen maken. 
  • Besef dat de koof naast de meterkast open moet! Het beste kun je dit uiteraard zelf doen.
  • In de keuken moet de monteur achter de keukenkastjes/ het fornuis kunnen komen daar waar de gasleiding uit de vloer/muur komt. Zorg dat dit geregeld is!
  • De kruipruimte moet vrij en droog zijn. Dit kun je zien door gewoon een kijkje te nemen onder het luik in de gang. Kijk met een zaklampje of het droog is onder de keuken.

2. Het aantal aanmeldingen wordt besproken met de aannemers ( sommige aannemers willen maar een beperkt aantal huizen doen).  Dit zal in de week van 29 september gebeuren.

3. De prijzen worden hier gepubliceerd in dezelfde week en iedereen mag kiezen voor welke hij/zij kiest. De keuze moet wel in de eerste week van oktober gemaakt zijn.
De kans is groot dat er prijsverschil ontstaat omdat de goedkope aannemers minder capaciteit hebben. Hiervoor geldt wat ons betreft, wie het eerst komt, het eerst maalt. Uiteraard is het doel gezamenlijk een goede prijs te krijgen. Wees niet teleurgesteld wanneer dit niet lukt.

4. De aannemers worden achteraf bekend gemaakt in de mail om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Als je suggesties hebt hoor ik dit graag (snel)!

De brief van de gemeente



woensdag 18 september 2013

Speciale "aanbieding" van Breman

Het werk is eigenlijk alleen maar 2 gaten in het beton boren en vervolgens een leiding in de kruipruimte leggen, waarbij de oude gewoon lekker blijft zitten zonder aangesloten te zijn.
Dit (download)is mijns inziens een opportunistische aanbieding voor een veel te hoog bedrag! Inmiddels heb ik 4 andere (GECERTIFICEERDE) bedrijven benaderd die prijzen afgeven variërend tussen de 180 en 470(!!!) euro.


en hier een link naar het bericht van omroep flevoland

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/105708/lelystad-opnieuw-verroeste-gasleidingen-in-twee-wijken
Hier de link naar de pagina van de gemeente Lelystad waarin wat meer informatie te vinden is.


L.S.

De gemeente Lelystad heeft op 11 september 2013 een brief verstuurd aan de bewoners van de Stelling en de Schans. Hierin staat gemeld dat de bewoners van deze straten geacht worden hun gasleiding te laten controleren op gedeelten die in het beton gestort zijn. Dit omdat de stalen leidingen aan corrosie onderhevig zijn en mogelijk een onveilige situatie creëren . Omdat de leidingen niet zomaar te inspecteren zijn in het beton, wil de gemeente dat wij deze preventief vervangen. Dit blog is bedoeld om samen de informatie te kunnen delen die we opdoen tijdens de periode tot 25 oktober, wanneer volgens de brief onze deadline verloopt waarop we de leiding vervangen moeten hebben. Reageer vooral als je wat te melden hebt!

De buurman ;)